Dječje aktivnosti


Mašta, kreativnost i aktivnost djece nepresušni su izvor inspiracije. Za vrijeme ljetovanja u Starom Gradu dopustite svojoj djeci da odaberu neku od dječjih škola u kojima će se najbolje osjećati. 

Škola jedrenja, plivanja, slikanja, škola gitare pružiti će djeci aktivan odmor, učenje kroz igru i najvažnije upoznavanje novih prijatelja. Možda, tko zna, jednog dana budu uspješni jedriličari, slikari, muzičari, plivači ili glumci. Škole se održavaju u ljetnim mjesecima a više možete doznati u nastavku.

                         
 
Mala škola plivanja

Na kupalištu Bonj, plivački klub For svake godine organizira Malu školu plivanja. Škola se održava od 01.07. do 31.08. pod vodstvom stručno osposobljenih učitelja plivanja. 
Učitelji će vašu djecu naučiti sve plivačke stilove a poslije ove male škole možda se i odluče baviti ovim sportom. 

Više o Maloj školi plivanja možete doznati ovdje
.


 
Mala škola jedrenja

Položaj starogradske uvale izuzetno je pogodan za jedriličare početnike zbog  dubine uvale i povoljnih vjetrova. Upravo to su prepoznali mnogi jedriličari koji dolaze u Stari Grad na pripreme za natjecanja. Jedriličarski klub Helios, organizator Svjetskog prvenstva u klasi Optimist 2003. godine, organizira školu jedrenja za početnike pod stručnim vodstvom iskusnih jedriličara. Škola se održava svake godine u kolovozu.
Više informacija možete dobiti na mobitel +385 (0)91 564 1717. 


Mala škola crtanja kod Marinke

Otvoreni atelier Marin+Marinka, u selu Dol kod Staroga Grada, idealno je mjesto za sve koji vole umjetnost i prirodu. 
POSLJEPODNE u posjeti slikarskom atelieru ZA DJECU I RODITELJE možete se dobro se zabaviti, nešto naučiti, razgledati izložbu, oslikati svoju majicu s tetom Marinkom, slikaricom. 
Od 10 do 18 sati djeca rade u grupi, svako svoju majicu a u tome im pomaze teta Marinka ili mogu pokusati i roditelji, a u tome im pomazu i njihova djeca.
Više o Maloj školi crtanja možete doznati 
ovdje.
 

Mali grad Faros

Dječji festival Mali grad Faros u sklopu kojeg se održavaju radionice, djecu uči o procesu nastanka jedne kazališne predstave. Radionice se održavaju svakodnevne, pod stručnim vodstvom Kristijana Ugrine i njegovih prijatelja. Rezultat rada u radionicama je predstava koju osmišljavaju, scenski uređuju i u kojoj glume djeca polaznici. Također se održavaju i izložbe i prezentacije radova. Radionice se održavaju u srpnju i kolovozu. 

Više o festivalu Mali grad Faros možete doznati ovdje.


 
GITARASTRA - Škola gitare

U Starome Gradu se svake godine održava Međunardona ljetna škola gitare GITARASTRA, koja je započela s djelovanjem još 1991. godine pod vodstvom profesora Ante Čaglja. Mnogi od polaznika seminara  tijekom devedesetih danas su međunarodno priznati glazbenici (Robert Belinić, Zagrebački gitaristički kvartet). Ljetna je škola veoma dinamična sa cjelodnevnim obvezama, a koncerti polaznika se održavaju svake večeri. 
Više o GITARASTRI možete doznati ovdje
.
01.10.2017.

VOZNI RED AUTOBUSA

Vozne redove autobusa na otoku Hvaru za period od 01.11.2017. - 18.04.2018. možete provjeriti u nastavku.

23.08.2017.

NOVA INTERNET STRANICA TURISTIČKE ZAJEDNICE GRADA STAROGA GRADA

Obavještavamo vas da novu internet stranicu Turističke zajednice grada Staroga Grada možete pogledati na: www.stari-grad.eu

22.06.2017.

VOZNI RED BRODOVA I KATAMARANA

Vozni red brodova i katamarana na otok i sa otoka Hvara možete pogledati u nastavku.
Share |