Muzej Staroga GradaPalača Biankini, u kojoj se danas nalazi Muzej Staroga Grada, neorenesansna je obiteljska kuća braće Biankini iz 1896. godine. Palača je sačuvala unutarnje dekoracije iz vremena gradnje a u vrtu je stogodišnji himalajski cedar, vršnjak palače.
Muzejske zbirke u prizemlju i na oba kata pričaju nam priču o dugoj povijesti Staroga Grada.
Hidroarheološka zbirka je zapravo priča o potonuću jednog trgovačkog broda, prepunog amfora, koji je u IV./V. st. plovio iz sjeverne Afrike u kasnoantičku Phariu.
Arheološka zbirka je zbirka artefakata koji nam govore o životu antičkog Staroga Grada – od V. st. pr. Kr. do VII./VIII. poslije Krista. Salon Gelineo Bervaldi priziva vrijeme građanskih salona kraja XVIII., početka XIX. st., a Kapetanska soba drugu polovicu XIX. st. kada je Stari Grad bio živa luka velikih jedrenjaka.
U stalnoj postavi galerije Juraj Plančić izložena su djela dvojice starogradskih slikara Jurja Plančića (1899. – 1930.) i Bartola Petrića (1899. – 1974.) i hrvatskih slikara XX. st. U galeriji se povremeno postavljaju i druge izložbe.

Više o Muzeju Staroga Grada možete pročitati ovdje.


01.10.2017.

VOZNI RED AUTOBUSA

Vozne redove autobusa na otoku Hvaru za period od 01.11.2017. - 18.04.2018. možete provjeriti u nastavku.

23.08.2017.

NOVA INTERNET STRANICA TURISTIČKE ZAJEDNICE GRADA STAROGA GRADA

Obavještavamo vas da novu internet stranicu Turističke zajednice grada Staroga Grada možete pogledati na: www.stari-grad.eu

22.06.2017.

VOZNI RED BRODOVA I KATAMARANA

Vozni red brodova i katamarana na otok i sa otoka Hvara možete pogledati u nastavku.
Share |