Nominacija Staroga Grada za EBD 2017Veliko nam je zadovoljstvo i čast obavijestiti vas da je Stari Grad na našem sunčanom otoku Hvaru nominiran za najbolju europsku destinaciju 2017 godine – European Best Destination 2017!
U sklopu organizacije European Best Destinations, Stari Grad će predstavljati Hrvatsku na turističkoj karti Europe za sljedeću godinu u društvu još 19 europskih gradova koji se bore za istu titulu.
Dosadašnji pobjednici uključuju francuski Bordeaux za 2015. godinu, te naš Zadar koji je titulu ponio za 2016. godinu.

Izbor za najbolju destinaciju održati će se od 20. siječnja do 10. veljače 2017. godine te vas pozivamo da nas podržite u ovom pothvatu i pomognete da Europa vidi ljepote Starog Grada i Hrvatske. Podrška naših gostiju i prijatelja, turističkih zajednica te hrvatskih i stranih medija puno bi nam značila u nastojanju da još jedan hrvatski grad osvoji ovu prestižnu titulu.

Kao jedan od najstarijih gradova u cijeloj Europi, Stari Grad je turistički grad čije je glavno obilježje slojevita povijest koja je mnogim svojim sastojcima ulančana u univerzalni, a posebno mediteranski prostor. U proteklih 2400 godina od svojeg osnutka, Stari Grad razvio je jedinstvenost – od povijesnog nasljeđa svjetske važnosti do prirodnih ljepota svojeg mora i svojih polja. Upravo ta jedinstvenost je sada prepoznata i na europskoj razini. Velika obljetnica koju smo obilježili ove godine potvrda je višestoljetnog kontinuiteta, ali i zalog budućnosti.

Pratite nas na Facebook stranici  Stari Grad Hvar


01.10.2017.

VOZNI RED AUTOBUSA

Vozne redove autobusa na otoku Hvaru za period od 01.11.2017. - 18.04.2018. možete provjeriti u nastavku.

23.08.2017.

NOVA INTERNET STRANICA TURISTIČKE ZAJEDNICE GRADA STAROGA GRADA

Obavještavamo vas da novu internet stranicu Turističke zajednice grada Staroga Grada možete pogledati na: www.stari-grad.eu

22.06.2017.

VOZNI RED BRODOVA I KATAMARANA

Vozni red brodova i katamarana na otok i sa otoka Hvara možete pogledati u nastavku.
Share |