Picollo Teatar

Skoro petnaestogodišnjim radom sa vrsnim hrvatskim profesionalnim kazališnim stvaraocima – redateljima, glumcima, dramskim piscima (Želimir Orešković, Tahir Mujičić, Miro i Mladena Gavran itd.) te suradnjom sa slovačkim redateljem Michalom Babiakom, rezultiralo je osnutkom kazališnog ansambla – Picollo teatar.
Picollo teatar osnovan je kao dopuna kazališne ponude na otoku Hvaru a orijentira se na suvremene dramske tekstove i suvremeni kazališni jezik.
Iskustva sa djelima Mire Gavrana (Operacija spola, Veliki zavodnik, Muž moje žene), ali i svjetskih autora (Bengt Ahlfors, Vinko Möderndorfer, John Millington Synge,Theodore Rogert...) pokazuju da otočka publika i publika na brojnim gostovanjima u Hrvatskoj i inozemstvu prima ove predstave sa velikim oduševljenjem – ponajviše zato što govore o aktualnim temama o problemima suvremenog čovjeka i pitanjima koja su tema sada i ovdje. Piccolo teatar sa svojim vrsnim glumcima koji su odavno prekoračili standarde amaterskog teatra, ima kapacitete voditi ovaj dijalog sa suvremenim umjetničkim trendovima.
Mlada otočka publika u ovim predstavama nalazi mjesto na kojem se artikuliraju njihovi problemi. Piccolo teatar je mjesto obogaćivanja vlastitog kulturnog horizonta a u dijalektici ovih umjetničkih linija stvara se izuzetno bogato tlo opravdanog postojanja i djelatnosti .

Više o Picollo Teataru možete doznati ovdje.


01.10.2017.

VOZNI RED AUTOBUSA

Vozne redove autobusa na otoku Hvaru za period od 01.11.2017. - 18.04.2018. možete provjeriti u nastavku.

23.08.2017.

NOVA INTERNET STRANICA TURISTIČKE ZAJEDNICE GRADA STAROGA GRADA

Obavještavamo vas da novu internet stranicu Turističke zajednice grada Staroga Grada možete pogledati na: www.stari-grad.eu

22.06.2017.

VOZNI RED BRODOVA I KATAMARANA

Vozni red brodova i katamarana na otok i sa otoka Hvara možete pogledati u nastavku.
Share |