Plaže


Zbog 2726 sunčanih sati godišnje, otok Hvar se smatra jednim od najsunčanijih otoka, idealnim za kupanje a sam starogradski zaljev broji više od 40 pješčanih, šljunčanih i stjenovitih prirodnih uvala u uvalica.Do nekih od njih možete stići samo brodom što vam daje mogućnost da barem na jedan dan budete kapetan broda koji će uploviti u skrivenu uvalu ostavljenu samo za vas.
Nekoliko stotina metara od centra grada nalaze se dvije gradske plaže do kojih možete doći pješke. 
Kupalište Banj, šljunčana uvala smještena na sjevernoj strani starogradske uvale, pogodna je za malu djecu a omogućen je pristup plaži osobama s tjelesnim invaliditetom. Na kupalštu se nalaze ugostiteljski objekti, mogućnost unajmljivanja ležaljki. Na južnoj strani starogradske uvale, smješteno je kupalište Lanterna.  Kupalšte ima manju šljunčanu plažu i platoe s stepenicama za ulazak u more. Na kupalištu se nalaze ugostiteljski objekt, tuševi, ležaljke, svlačionice.
Uvala Maslinica, smještena 2 km izvan grada, u blizini je starogradske luke. Jedina je pješćana plaža u starogradskoj uvali do koje se može doći automobilom. U neposrednoj blizini plaže nalazi se manje parkiralište i rezervirana parkirališna mjesta za osobe s invaliditetom.
U ostale uvale starogradskog zaljeva možete doći automobilom vozeći se po hrbatu poluotoka Kabla, brodom kojeg možete iznajmiti u nekoliko rent a boat agencija u Starome Gradu ili taxi brodom koji će vas odvesti do uvale u kojoj želite provesti dan.01.10.2017.

VOZNI RED AUTOBUSA

Vozne redove autobusa na otoku Hvaru za period od 01.11.2017. - 18.04.2018. možete provjeriti u nastavku.

23.08.2017.

NOVA INTERNET STRANICA TURISTIČKE ZAJEDNICE GRADA STAROGA GRADA

Obavještavamo vas da novu internet stranicu Turističke zajednice grada Staroga Grada možete pogledati na: www.stari-grad.eu

22.06.2017.

VOZNI RED BRODOVA I KATAMARANA

Vozni red brodova i katamarana na otok i sa otoka Hvara možete pogledati u nastavku.
Share |