Slatko od lavandeLavanda - poluloptasti grm- cvate ljubučastim klasovima u lipnju i srpnju. Potrebna je velika vreća osušenih cvjetova kako bi se destilacijom dobila litra ulja, a od ulja se proizvode razni pripravci na bazi lavandinog intezivnog mirisa. Žanje se u cik zore po brežuljicima na otoku Hvaru kada cvijet ima najintezivniji miris i boju. Može se pronaći u obliku ulja, kupki, sapuna, mirisnih svijeća ili pak samog cvijeta lavande pakiranog u platnene vrećice ali i u kolačima.
Miris lavande, za koje je potrebno jako hvarsko sunce, neodoljivo će vas podsijećati na otok, ali okus lavande je nešto što će vas zauvijek vezati. Slatko od lavande, kojeg možete probati u pojedinim restoranima u Starome Gradu, svakako je doživljaj okusa kojeg nesmijete propustiti.
Na izgled sasvim običan kolač, torta boje čokolade ili pak krema, ničim ne odaje zagonetni sastojak. Tek nakon nekoliko trenutaka, ako duboko udahnete, osjetiti ćete možda čak i nepoznati erotični miris koji mami zalogaj.
U okusu hvarske lavande osjetiti ćete svu draž i ljepotu otoka Hvara, božansku snagu i užitak. Smiruje vas, podiže raspoloženje, budi stvaralačku snagu i rasplamsava pozitivnu energiju.
Čini vas boljim i plemenitijim, razbija ljutnju i izaziva osmjeh na licu.


01.10.2017.

VOZNI RED AUTOBUSA

Vozne redove autobusa na otoku Hvaru za period od 01.11.2017. - 18.04.2018. možete provjeriti u nastavku.

23.08.2017.

NOVA INTERNET STRANICA TURISTIČKE ZAJEDNICE GRADA STAROGA GRADA

Obavještavamo vas da novu internet stranicu Turističke zajednice grada Staroga Grada možete pogledati na: www.stari-grad.eu

22.06.2017.

VOZNI RED BRODOVA I KATAMARANA

Vozni red brodova i katamarana na otok i sa otoka Hvara možete pogledati u nastavku.
Share |